V Prešove rekonštruujú počas prázdnin školské objekty

23.08.2005 Prešov

Prešov 23. augusta (TASR) - Mesto Prešov výlučne hradí zo svojho rozpočtu náklady na súčasnú rekonštrukciu viacerých budov škôl a školských zariadení. Opravu...
Prešov 23. augusta (TASR) - Mesto Prešov výlučne hradí zo svojho rozpočtu náklady na súčasnú rekonštrukciu viacerých budov škôl a školských zariadení. Opravujú sa predovšetkým strechy a zdroje energií.

Úprava kotolne pre potreby Základnej školy (ZŠ) na Kúpeľnej ulici v Prešove si vyžiada dovedna viac ako štyri milióny Sk. Je nevyhnutná z hľadiska zníženia nákladov pri výrobe energie a vyriešenia dlhodobejšieho problému.
Mestská samospráva opravuje tiež takmer za 500 tisíc Sk strechy na budovách materských škôl na Zemplínskej a Sabinovskej ulici. Rekonštrukcia strechy telocvične ZŠ na Šrobárovej ulici vyjde na 450 tisíc Sk. Ako uviedol pre TASR tlačový tajomník mestského úradu Michal Kaliňák, sú tieto práce potrebné, ale na druhej strane pre hospodárenie mesta vytvárajú tzv. modernizačný dlh.
Najväčšou investičnou akciou mesta Prešov v oblasti školstva je rozostavaná budova telocvične ZŠ na Sibírskej ulici. Mesto na jej dostavbu získalo z eurofondov 38 miliónov Sk. Doteraz na stavbe od novembra 2004 bolo preinvestovaných šesť miliónov Sk. Stavebná akcia má skončiť v septembri 2006.
 

Vyberte región